• home
 • video
 • pas verschenen

  Degenkolb opgenomen met lymfeklieren "zo groot als pingpongballen"

  Degenkolb op zijn ziekenbed.

  John Degenkolb ligt in het ziekenhuis van Frankfurt. De beste sprinter van de Vuelta had koorts en sukkelt met een ontsteking aan zijn lymfeklieren, maar wil nog geen kruis maken over het WK. "Het wereldkampioenschap blijft mijn doel", zegt de Duitser.

  Degenkolb toonde zich in de Ronde van Spanje vier keer de beste in een massasprint en mocht ook de puntentrui mee naar huis nemen. Maar daarvoor moest hij al zijn krachten aanspreken, zo schrijft hij op zijn Facebook-pagina.

  "Ik had jullie liever verteld over het grote feest dat ik samen met mijn ploegmaats gebouw had na de Vuelta, maar zoals dikwijls in het leven liggen geluk en pech dicht bij elkaar", zegt Degenkolb.

  "Een feestje is er niet van gekomen. Ik meld jullie vanuit het ziekenhuis dat de lymfeklieren in mijn lies waren opgezwollen tot de grootte van tafeltennisballen. Op den duur kon ik nauwelijks nog stappen door de pijn."

  "De laatste kilometers in de Vuelta waren een marteling en na de laatste etappe kreeg ik koude rillingen en koorts. Toen ik thuis kwam, ben ik naar de dokter gegaan en die heeft me meteen naar het ziekenhuis gestuurd."

  "Met een infuus krijg ik nu antibiotica toegediend. Ik moet nog een paar dagen ter observatie blijven, maar het wereldkampioenschap eind volgende week komt niet in het gedrang. Het WK blijft mijn doel."