• home
 • video
 • pas verschenen

  Bauwens: "Clijsters en Timmers hebben me overtuigd"

  Bauwens duikt opnieuw het zwembad in.

  Ward Bauwens maakte vorige week bekend dat hij na één jaar afwezigheid terugkeert naar de zwemsport. Sporza sprak met de 21-jarige Bauwens tijdens zijn eerste zwemtraining. "Ik heb het plezier in het zwemmen teruggevonden", zegt de Leuvenaar.

  In oktober 2013 zette Bauwens een punt achter zijn zwemcarrière omdat hij zich wilde focussen op zijn studies. Bijna één jaar later kwam de 21-jarige zwemmer terug op zijn beslissing. "De motivatie is er weer. Ik heb het plezier in het zwemmen teruggevonden", zegt Bauwens.

  Al had die beslissing heel wat voeten in de aarde. "Ik zat al langer met een terugkeer in mijn hoofd. Maar de grote namen uit de sport hebben me overtuigd."

  "Op een dag kwam ik Kim Clijsters tegen. Ze herkende me en zei dat ik vol moest gaan voor een terugkeer. Ook Pieter Timmers vond dat ik mijn comeback moest maken. Dat zo'n mensen dat zeggen, gaf me een ongelofelijke boost."

  Bauwens hoopt de draad zo snel mogelijk weer op te pikken en heeft één groot doel. "Ik wil naar de Olympische Spelen van 2016 in Rio en beter dan doen mijn 16e plaats van twee jaar geleden."

  "Maar ik stel nog geen doelen over richttijden. Ik wil eerst het juiste tempo en het ritme terugvinden. De rest komt wel vanzelf."

  Coach Ronald Gaastra: "Ward is intrinsiek één van de grotere talenten"

  Ward Bauwens keert terug naar zijn oude ploeg Brabo, waar Ronald Gaastra coach is. De Nederlander is verheugd met de comeback van de Leuvenaar. Al beseft hij dat Bauwens nog veel werk voor de boeg heeft na één jaar afwezigheid. "Ik ben blij dat hij de draad weer oppikt."

  "Intrinsiek is Ward één van de grotere talenten die we hier in België hebben rondlopen. Hij is iemand die de Olympische Spelen aankan. Zo hebben we er niet veel."

  "Het is afwachten hoe hij terugkeert na een lange afwezigheid. Als hij zijn oude niveau terugvindt, mag hij een finaleplaats op de Spelen in Rio ambiëren. Maar de weg is nog lang."