• home
 • video
 • pas verschenen

  "Cadel Evans stopt na Tour Down Under 2015"

  In de Ronde van Italië van dit jaar reed Cadel Evans nog vier dagen in het roze.

  Ex-Tourwinnaar en -wereldkampioen Cadel Evans (37) zou begin volgend jaar zijn fiets aan de haak hangen. Dat meldt La Gazzetta dello Sport.

  Volgens de Italiaanse sportkrant stopt Cadel Evans (BMC) in eigen land met wielrennen. De Australiër rijdt begin volgend jaar de Tour Down Under (17-25 januari), daarna neemt hij op 1 februari afscheid in de Great Ocean Road Race, een UCI-wedstrijd die zijn naam draagt.

  Volgende week rijdt Evans het wereldkampioenschap in Ponferrada in Spanje, daarna mikt hij nog op een goeie prestatie in de Ronde van Lombardije.

  Evans begon zijn carrière als mountainbiker. Zijn grootste successen als wegrenner beleefde hij als dertiger. In 2009 reed hij in Mendrisio, in Zwitserland, naar de wereldtitel. Twee jaar later maakte de Australiër zijn grote droom waar en won hij de Ronde van Frankrijk. Van 2005 tot 2009 reed Evans voor Lotto.