• home
 • video
 • pas verschenen

  Vrouwenselectie gebouwd rond Polspoel en Daams, geen D'Hoore

  Belgisch kampioene Jolien D'Hoore reist niet mee af naar Spanje.

  Bondscoach Ludwig Willems heeft de zes vrouwelijke renners bekendgemaakt die in Ponferrada het WK rijden. Belgisch kampioene Jolien D'Hoore is er niet bij. Maaike Polspoel en Jessie Daams zijn de speerpunten van de ploeg.

  Enigszins verrassend is de niet-selectie van Jolien 'Dhoore. Het parcours in Ponferrade is niet echt spek naar de bek van de Belgisch kampioene. "Jolien heeft me laten weten dat ze afziet van het WK. Een goede beslissing, want er komen nog WK's waar haar kwaliteiten veel beter tot hun recht komen", legt bondscoach Ludwig Willems uit.

  Ook Liesbeth De Vocht, valpartij in de Holland Ladies Tour, en Lieselot Decroix, polsbreuk in de GP Plouay, zijn er niet bij in Spanje. Daarom werd de selectie gebouwd rond Maaike Polspoel en Jessie Daams. Ze krijgen het gezelschap van Sofie De Vuyst, Kelly Druyts, Ann-Sophie Duyck en Annelies Van Doorslaer.