• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Lions treffen onder meer wereldkampioen Australië op Champions Trophy

  Australië werd dit jaar wereldkampioen in Den Haag.

  De Belgische nationale mannenhockeyploeg neemt in december deel aan de 35e editie van de Champions Trophy in het Indiase Bhubaneswar. In groep A kijken de Red Lions Australië, Engeland en Pakistan in de ogen.

  Het wordt het eerste belangrijke toernooi voor de Red Lions met kersvers bondscoach Jeroen Delmee, de opvolger van Marc Lammers, die er na het WK in Den Haag de brui aan gaf.

  De Red Lions werden ingedeeld in groep A. Daarin wacht wereldkampioen Australië, Pakistan en Engeland dat België op het voorbije WK uitschakelde. In groep B treffen olympisch kampioen Duitsland, vicewereldkampioen Nederland, Argentinië en gastland India elkaar. Na de groepsfase maken alle teams nog kans op de titel, want alle ploegen plaatsen zich voor de kwartfinales.

  Ook twee jaar geleden namen de Red Lions al deel aan de Champions Trophy. In het Australische Melbourne eindigden ze toen - na een moeizame start - op de vijfde plaats. Over twee jaar vindt de Champions Trophy in Argentinië plaats.