• home
 • video
 • pas verschenen

  Philippaerts vijfde in Canada, Ian Millar wint GP

  Olivier Philippaerts tikte in de barrage één balk aan.

  De 67-jarige Canadees Ian Millar heeft in eigen land de prestigieuze GP van Spruce Meadows gewonnen. Olivier Philippaerts, die twee jaar geleden won, werd vijfde in de meest gedoteerde jumping in de wereld.

  In de barrage met 12 ging het goed voor Philippaerts, tot zijn paard, Cabrio van de Heffinck, iets over halfweg een balk aantikte. "Jammer, want Cabrio had een dubbele foutloze ronde verdiend."

  "Maar ik mag niet mopperen, want in drie jaar eindig ik hier twee keer in de top vijf. Dat zijn mooie adelbrieven die ik kan voorleggen", zegt Philippaers, die zaterdag met België derde werd in de landenwedstrijd.

  De andere Belgen haalden de top 20 niet. Niels Bruynseels was 25e, Nicola Philippaerts 38e. Pieter Devos, vorig jaar nog winnaar in Spruce Meadows, strandde op de 39e plaats.

  Voor de zege ging het in een spannende tweede barrage tussen thuisrijder Ian Millar (foto), de Amerikaanse Reed Kessler en de Zwitserse Marie Etter. Etter maakte één foutje, Millar en Kessler bleven foutloos. Millar was 2 seconden sneller dan Kessler en stak de overwinning op zak.