• home
 • video
 • pas verschenen

  Nainggolan: "Champions League is extra motivatie"

  Radja Nainggolan was tegen Empoli de man van de match.

  Radja Nainggolan was afgelopen weekend nog maar eens van goudwaarde voor AS Roma. De Rode Duivel zit in een bloedvorm en kijkt uit naar zijn debuut in de Champions League, woensdag tegen CSKA Moskou.

  Zaterdag tegen Empoli was Radja Nainggolan de matchwinnaar voor AS Roma. Zijn schot verdween via de paal en het hoofd van de Empoli-doelman tegen het net. "Maar ik voel me wel de maker van het doelpunt. Aan de competitie beginnen met anderhalf doelpunt is niet slecht hé", zegt de Belg in La Gazzetta dello Sport.

  "Ik ben blij met mijn goal, maar het belangrijkste is dat we dit seizoen ook zulke moeilijke wedstrijden winnen. Het zijn dit soort matchen die het verschil kunnen maken in de eindafrekening. Het moet wel nog beter dan tegen Empoli, al is het wel belangrijk dat we samen gevochten hebben om de nul te houden."

  "Vorig seizoen hebben we te veel punten laten liggen tegen de kleine ploegen. Nu zijn we veel sterker. Het is niet altijd het goede spel dat telt, winnen is het belangrijkste. Juventus blijft wel de grote titelfavoriet, want het heeft zijn kern behouden. Ze hebben wel een andere trainer, maar de trainer staat niet op het veld."

  "Als wij kampioen worden, laat ik zeker een nieuwe tatoeage zetten. Mijn hanenkam blijft wel staan, maar die krijgt misschien een nieuwe kleurtje."

  Woensdag speelt Nainggolan tegen CSKA Moskou voor het eerst in de Champions League. "Ik ben niet de enige die nog nooit in de Champions League speelde. Het is een extra motivatie. We zijn klaar om er een grote wedstrijd van te maken", zegt hij.