• home
 • video
 • pas verschenen

  Hasi: "Als we ons ingraven, komen we in de problemen"

  Besnik Hasi: "We proberen hoog en dominant te spelen."

  Anderlecht hoopt tegen Galatasaray de CL goed in te zetten. Coach Besnik Hasi hamert op discipline: "Anders wordt het weer 0-5 zoals tegen PSG." Steven Defour weet dat Anderlecht op slappe koord danst: "Want we mogen ook niet dom naar voren lopen."

  "We gaan een goeie organisatie neerzetten", belooft Besnik Hasi. "We gaan niet ons defensieve werk verwaarlozen zoals vorig seizoen tegen PSG (0-5). In Parijs deden we het beter en dat leverde resultaat op. In de Champions League moet iedereen altijd meeverdedigen."

  "Anderzijds gaan we ons ook niet ingraven voor onze 16. Als we Galatasaray te dicht laten komen, komen we in de problemen. We proberen dus hoog en dominant te spelen, maar misschien niet zo sterk als in België."

  "Als we top zijn en we doen allemaal ons werk, dan is er iets mogelijk", denkt Steven Defour. "Als we achteruit kruipen, plegen we zelfmoord, maar we mogen ook niet dom naar voren gaan lopen. Je moet geen cadeaus verwachten in de CL. Het niveau is niet te vergelijken met de Jupiler Pro League."

  Bij Anderlecht krijgt Denis Roef zijn vuurdoop tussen de palen, door de schorsing van Silvio Proto. "Het was misschien beter geweest als hij zijn debuut had kunnen maken tegen Lierse. Maar we wilden geen risico nemen, want als hij zich geblesseerd had, hadden we een groot probleem gehad."

  "Het wordt een goeie test voor hem. Ik heb hem gezegd dat we vertrouwen in hem blijven hebben, ook al gaat het mis. Hij heeft kwaliteiten, anders hadden we Kaminski niet laten gaan."

  "Staf en spelers van Lierse gingen ook over de schreef"

  Defour kwam op de drukbijgewoonde persconferentie ook terug op zijn obscene gebaar na de match tegen Lierse. "Dat had niet mogen gebeuren en ik heb me daar ook al voor geëxcuseerd. Maar de staf en spelers van Lierse zijn ook over de schreef gegaan en daar zijn volgens mij ook beelden van. En dan spreek ik niet alleen over het gebrek aan fair play."