• home
 • video
 • pas verschenen

  Gautier Paulin wint na eerste ook laatste GP motorcross

  Gautier Paulin (archief) wint in maart in Qatar en in september in Mexico.

  De cirkel is rond in het WK motorcross. Gautier Paulin won in maart de eerste Grote Prijs in Qatar en deed dat kunststukje vanavond over in de laatste Grote Prijs in Mexico. Kevin Strijbos was vierde, Jeremy Van Horebeek vijfde. De Italiaan Antonio Cairoli verzekerde zich vorige week in Brazilië al van de wereldtitel.

  De WK-puzzel was zo goed als gelegd voor aanvang van de twee reeksen. Het ging enkel nog om de sportieve eer. Max Nagl had de beide reeksen in Brazilië gewonnen en ging op dat elan verder in Leon. Alleen Strijbos kon zich in de eerste reeks meten met de Duitser, maar hij raakte er niet voorbij.

  Nagl leek op weg naar een tweede opeenvolgende GP¨-zege, maar dat was zonder Paulin gerekend. De Fransman was gebeten op een tweede GP-zege dit jaar en reed resoluut naar de leiding. Achter hem reden Cairoli en Strijbos Nagl ook voorbij. Zo zag Nagl de GP-zege uit handen glippen.

  Uitslagen GP Mexico

  Reeks 1:
  1. Max Nagl (Dui)
  2. Kevin Strijbos
  3. Antonio Cairoli (Ita)
  4. Gautier Paulin (Fra)
  5. Jeremy Van Horebeek

  Reeks 2:
  1. Gautier Paulin (Fra)
  2. Antonio Cairoli (Ita)
  3. Kevin Strijbos
  4. Max Nagl (Dui)
  5. Jeremy Van Horebeek

  Eindstand GP:
  1. Gautier Paulin (Fra) - 43 punten
  2. Max Nagl (Dui) - 43
  3. Antonio Cairoli (Ita) - 42
  4. Kevin Strijbos - 42
  5. Jeremy Van Horebeek - 32

  Opmerking: bij gelijke punten telt de klassering van reeks 2.