• home
 • video
 • pas verschenen

  De acht momenten van de zevende speeldag

  Alles staat in de schaduw van de parel van Baldé.

  Ook de zevende speeldag heeft een pak opmerkelijke beelden opgeleverd. Smullen van Baldé, afknappen op Defour, standaardsituatie-lesje van KVM, dure Genkse drinkpauze en nog maar eens een truitjeswissel. Voor elk wat wils.

  Lierse - Anderlecht 2-2

  Na de match gingen de poppetjes aan het dansen. Volgens Anderlecht had Lierse de fairplay-regels aan de laars gelapt bij de late gelijkmaker. Het gedrag van Steven Defour viel niet goed te keuren.

  KV Mechelen - Westerlo 5-2

  KV Mechelen heeft buitenshuis nog niets geraapt, maar laat voor eigen volk wel mooie dingen zien. Westerlo werd met duidelijke 5-2-cijfers opgerold. Drie goals kwamen uit standaardsituaties, let vooral op de enorme gelijkenissen tussen de 2e en de 3e Mechelse goal.

  Zulte Waregem - Waasland-Beveren 1-4

  Over ZWa-WBe viel bijzonder veel te schrijven. Zulte Waregem moet niet alleen een tribune, maar ook een nieuwe ploeg bouwen. Slechts twee ZWa-basisspelers stonden ook vorig jaar tegen Waasland-Beveren in de basis en de mannen van Francky Dury zakten weg naar de voorlaatste plaats. Maar al het voorgaande vergaat in het niets door die ene bevlieging van Baldé, wat een goal.

  Cercle - Charleroi 1-0

  Cercle scoorde dit seizoen nog maar vier keer, maar haalt daar wel een groot rendement uit. Nu stond Dussenne op de goeie plaats om de match te beslissen.

  Standard - Oostende 3-5

  Oostende had in zijn vorige bezoeken bij Standard nog nooit een doelpunt mogen vieren. En nu vlogen er plots vijf in na de rust. Niet zo verwonderlijk dat "Luzon démission" van de tribunes rolde. De geviseerde Israëlische coach ziet het nog zitten bij de 11e in de stand. "Ik beloof dat we in de top drie zullen eindigen", probeerde hij het brandje te blussen.

  Racing Genk - Club Brugge 1-1

  Het feestgedruis na de Genkse goal duurde lang en tegen de schorre kelen kwamen enkelen nog drinken aan de bank. Club nam vanaf de aftrap de geboden ruimte in dank aan en scoorde meteen, zij het uit buitenspel. Coach McLeish hoopt dat zijn spelers hun lesje geleerd hebben.

  AA Gent - Moeskroen-Péruwelz 1-0

  Moeskroen-Péruwelz was de bestscorende ploeg in de eerste zes speeldagen. Maar net in het productiefste weekend stokte de motor. We noteerden maar een kans bij Gent, dit schot van Diaby. Gent maalde er niet om en schuift met de 1-0-zege op naar de tweede plaats.

  KV Kortrijk - Lokeren 2-3

  KV Kortrijk ruilde halfweg zijn rode truitjes in voor een lichtblauwe versie. Dat deed het niet voor het eerst dit seizoen trouwens, maar het moet de kleurenblinde Thomas Matton helpen. Dat lukte misschien wel, maar punten leverde het niet op.

  33 goals, maar geen enkele penalty of rode kaart

  Met 33 goals hebben we de productiefste speeldag van het seizoen achter de rug. En opvallend, de refs legden de bal geen enkele keer op de stip en ook geen enkele speler werd uitgesloten.