• home
 • video
 • pas verschenen

  Thomas Chatelle (33) zet punt achter carrière

  Thomas Chatelle speelde de voorbije twee seizoenen bij Bergen.

  Thomas Chatelle heeft afscheid genomen van de voetbalwereld. De 33-jarige middenvelder, die onder meer bij Racing Genk en Anderlecht speelde, kondigde het nieuws aan in een open brief. "Ik ben trots op mijn parcours", klinkt het.

  In 1998 debuteerde Thomas Chatelle in eerste klasse in het shirt van AA Gent. Nadien verdedigde hij ook nog de clubkleuren van KV Mechelen, Racing Genk, Anderlecht, NEC en Sint-Truiden. De voorbije twee seizoenen speelde hij bij Bergen.

  "Na zestien jaar professioneel voetbal kondig ik het einde van mijn loopbaan aan", liet Chatelle in een brief weten. "Dank aan allen die me van dichtbij of van ver gevolgd hebben. Ik wil ook de mensen bedanken die in mij geloofden en die mij het nodige vertrouwen gaven om op het hoogste niveau te slagen."

  Thomas Chatelle veroverde de landstitel met Racing Genk en Anderlecht en verzamelde ook drie selecties voor de nationale ploeg. "Ik ben trots op mijn parcours, maar vooral trots dat ik nog altijd dezelfde persoon ben als de kleine jongen die in de straat met zijn vrienden speelde. Met deze mooie ervaring zal ik nu een nieuw hoofdstuk in mijn leven schrijven."