• home
 • video
 • pas verschenen

  Proces-verbaal voor Defour, die spijt betoont

  Steven Defour excuseert zich voor obsceen gebaar in Lier.

  Het obscene gebaar van Steven Defour gisteren in Lier krijgt nog een staartje. De politie van Lier stuurt een proces-verbaal op naar de Voetbalcel van Binnenlandse Zaken in Brussel. De Anderlecht-middenvelder bood ondertussen zijn excuses aan via de website van de club.

  Op het eind van Lierse-Anderlecht, na de late gelijkmaker van Lierse, gingen de poppetjes aan het dansen. Beide ploegen verweten elkaar weinig fair play, Defour nam zijn edele delen vast en toonde ze richting Lierse-bank.

  Die uitdagende en obscene actie was de lokale politie niet ontgaan. Ze maakte een pv op en stuurt dat naar de Voetbalcel, die zich moet uitspreken.

  Defour beseft dat hij in de fout ging en zegt sorry op de website van Anderlecht: “Ik ben over de schreef gegaan. Ik reageerde op een verkeerde manier op de provocaties en de onwelvoeglijke handelingen van de mensen op de bank van de thuisploeg. Daar bied ik mijn excuses voor aan."

  "Ik wil wel benadrukken dat ook de tegenstander een minimum aan fair play moet eerbiedigen. Dat was gisteren niet het geval. Het gebaar was een reactie op ontoelaatbaar gedrag van de tegenstrever.”