• home
 • video
 • pas verschenen

  Greipel is ook de snelste in GP Jef Scherens

  André Greipel won vorige week al de Brussel Cycling Classic.

  Een week na zijn overwinning in Brussels Cycling Classic heeft André Greipel ook de Grote Prijs Jef Scherens op zijn erelijst gezet. In Leuven kwam het ietwat verrassend tot een massasprint en dat bleek een kolfje naar de hand van Greipel.

  Het peloton serveerde de toeschouwers in Leuven een aangenaam kijkstuk, maar twee ronden voor het einde was alles te herdoen. Lotto-Belisol had zijn zinnen gezet op een massasprint en controleerde de meute.

  Laurens De Vreese wou het Lotto-plannetje dwarsbomen en zette in de slotronde een solo op poten, weliswaar zonder succes. Op de laatste keer de Wijnpers gooide Björn Leukemans nog een bommetje. Hij kreeg onder meer Baugnies en Wallays mee, maar een massasprint bleek verrassend genoeg onafwendbaar.

  Lotto-Belisol rolde de rode loper uit voor André Greipel en de Duitser maakte het keurig af, zijn 15e overwinning al van het seizoen. Tom Van Asbroeck en Danny van Poppel (Ned) kregen een plaats op het podium.

  Ploegleider Kurt Van de Wouwer was natuurlijk blij met de zege van Greipel: "We hebben nooit de controle over de koers verloren. Zelf hoefden we in het peloton niet te rijden, omdat we sterke mannen vooraan hadden. De ploeg is in de winningmood: deze maand won Greipel de Brussels Cycling Classic, Jonas Van Genechten de GP Fourmies en Adam Hansen in de Vuelta."

  Uitslag GP Jef Scherens:

  01. André Greipel (Dui) 183 km in 4'15"56
  02. Tom Van Asbroeck - z.t.
  03. Danny van Poppel (Ned)
  04. Kenny van Hummel (Ned)
  05. Kenneth Vanbilsen
  06. Jean-Pierre Drucker (Lux)
  07. Antoine Demoitie
  08. Laurens De Vreese
  09. Coen Vermeltfoort (Ned)
  10. Mike Teunissen (Ned)

  Andere Belgen:
  11. Niels De Rooze
  12. Dries De Bondt
  16. Edward Theuns
  17. Fabio Polazzi
  18. Dennis Coenen
  19. Laurent Evrard
  20. Jonas Vangenechten
  21. Jérôme Baugnies
  22. Gerry Druyts
  23. Björn Leukemans