• home
 • video
 • pas verschenen

  Federer loodst Zwitserland naar DC-finale tegen Frankrijk

  Roger Federer kende weinig problemen met de Italianen.

  Zwitserland heeft in de halve finales van de Daviscup weinig problemen gehad met Italië. Roger Federer leidde zijn land met twee zeges in het enkelspel naar de eerste finale in 22 jaar. Daarin wacht Frankrijk.

  Zwitserland, met zijn twee tenoren Roger Federer (ATP-3) en Stanislas Wawrinka (ATP-4) van de partij, leidde na de eerste dag tegen Italië al de dans met 2-0.

  Federer rekende met enige moeite in drie sets af met Bolelli (ATP-76). Wawrinka (foto) van zijn kant kende weinig problemen met Fognini (ATP-17).

  In het dubbelspel gisteren stelden de Italianen orde op zaken. Federer liet verstek gaan en dat had zijn gevolgen. Het duo Bolelli-Fognini haalde het na een thriller van vier uur in vijf sets.

  Door de 2-1 voorsprong hadden de Zwitsers vandaag genoeg aan één zege. De grootmeester himself had dat duidelijk begrepen en liet er geen gras over groeien. Fognini onderging de wet van de sterkste en beet in drie sets in het zand. Eindstand: 3-1.

  Voor de Zwitsers is het nog maar de tweede keer in de geschiedenis dat ze zich kunnen plaatsen voor de Daviscup-finale. 22 jaar geleden verloren ze hun enige finale tegen de Verenigde Staten.

  In de finale wacht Frankrijk, dat titelhouder Tsjechië met 4-1 uitschakelde. De tandem Tsonga-Gasquet stelde gisteren de zege al veilig. Nadat beide heren vrijdag hun enkelspel gewonnen hadden, kenden ze ook in het dubbelspel weinig problemen met de Tsjechen.