• home
 • video
 • pas verschenen

  Beerschot eert Rik Coppens op "Rik Coppens Dag"

  Rik Coppens werd tot "Koning van het Kiel" gekroond.

  Zijn glorieperiode mag dan al lang voorbij zijn, de fans van Beerschot zijn hun grote held Rik Coppens nog niet vergeten. Voor de match tegen Witgoor zetten ze een indrukwekkend eerbetoon op poten. Coppens zelf was zichtbaar ontroerd.

  7.000 fans waren naar het Kiel afgezakt voor de "Rik Coppens Dag". De hoogtepunten van de carrière van de eerste Gouden Schoen en misschien wel de beste Belgische voetballer ooit kwamen uitgebreid aan bod in de "Gazet van Rik" die speciaal voor de gelegenheid gedrukt werd.

  De jubilaris zelf werd, volledig gehuld in het paars, in een al even paarse auto rondgereden. Daarna ontving hij een Gouden Schoen voor zijn "verkiezing" tot "Koning van het Kiel". De 84-jarige Coppens gaf ook zelf de aftrap en dat inspireerde het echte Beerschot(-Wilrijk): Witgoor werd met 3-0 huiswaarts gestuurd.