• home
 • video
 • pas verschenen

  Laura Meseguer: de Spaanse Renaat Schotte

  Meseguer vuurt de renners in de Vuelta dagelijks vragen af.

  Heeft u haar al gespot? Dagelijks bekogelt ze de Vuelta-tenoren met vragen. En wees maar gerust: Contador en co dienen haar met de glimlach van repliek. Maak kennis met Laura Meseguer, de Spaanse versie van Renaat Schotte.

  Boontje voor Boonen

  Als journaliste voor Eurosport laat ze menig rennershart sneller bonzen na de finish, maar ook de coureurs zelf kunnen Laura Meseguer bekoren. "Mijn favoriete Belg in het wielerpeloton? Tom Boonen!", vertelt Meseguer aan Sporza. "Ik weet het, niet echt een origineel antwoord. Maar Boonen (in 2005 wereldkampioen in Spanje) staat gewoonweg op één."

  "België = "cervezas" drinken & veel lachen"

  Door het werk van papa Meseguer - een journalist - groeide Laura op in Argentinië en Chili. Landen waar ze een zwak voor heeft. Maar ook België is een land naar haar hart. "Ik vertoef er geregeld tijdens het seizoen. "Cervezas" drinken in goed gezelschap, wat wil je nog meer? Het valt me ook op dat Belgen bijzonder goedlachs zijn."

  Zoete meisjesdroom

  "Ik besef dat ik een geluksvogel ben", zegt Meseguer. "Als klein meisje speelde ik in de woonkamer de rol van tv-presentatrice, maar uiteindelijk studeerde ik filmwetenschappen. Was ik geen wielerjournaliste, had ik graag voor een reismagazine gewerkt. Of voor een reisprogramma op tv."

  Vrouw in mannenbastion

  "Als vrouw werken in een mannenwereld... ik heb er nog nooit problemen door ondervonden. Integendeel! Werken in het epicentrum van de wielerwereld, dat is fantastisch. Het bulkt er van de emoties en dat trekt me zo aan. Ik vind het een bijzonder voorrecht getuige te mogen zijn van vreugde (zegevieren) en verdriet (verlies en opgaves)."

  Een mondje Spaans met Laura