• home
 • video
 • pas verschenen

  Boksbelg Jamoye verliest weer wereldtitelkamp

  Jamoye (hier in betere tijden) verloor zijn tweede wereldtitelkamp in één jaar.

  Stéphane Jamoye is er niet in geslaagd om de WBA-wereldtitel superbantam te veroveren. De Belg verloor in Manchester tegen de Engelse titelhouder Scott Quigg, die hem knock-out sloeg in de derde ronde.

  De 24-jarige Jamoye wist dat hem een lastige taak te wachten stond. Quigg, een jaartje ouder, was nog ongeslagen in 30 kampen (28 zeges, 2 onbeslist). Jamoye won 26 van zijn 31 kampen (5 nederlagen).

  Jamoye moest ook effectief de wet van de sterkste ondergaan. Terwijl de uithalen van Jamoye vaak in de ijle lucht eindigden, sloeg Quigg wel raak. Een stomp in de maag maakte een vroegtijdig einde aan de kamp.

  In april vocht en verloor Jamoye ook al een wereldtitelkamp in Osaka. De Japanner Shinsuke Yamanaka behield zijn WBC-titel bij de bantams na ook al een knock-out.