• home
 • video
 • pas verschenen

  "Twee dagen voor de wedstrijd bel ik de trainer op"

  "Ik neem mijn werk niet mee naar huis."

  Tomasz Radzinski bezoekt vanavond met Lierse zijn ex-club Anderlecht. De hekkensluiter is op zoek naar een tweede overwinning. Sportief directeur Radzinski weet al welk plan zijn nieuwe coach Slavisa Stojanovic beraamd heeft.

  In Het Laatste Nieuws blikt Radzinski nog een keer terug op het bewind van Stanley Menzo. De Nederlander kreeg de bons, omdat hij volgens de sportief directeur onder meer niet aanvallend genoeg speelde.

  "Laat me één ding vooropstellen: ik ben zeer blij met de passage van Menzo in Lier. Op zijn manier heeft hij de groep sterker gemaakt. Maar: Stanley is een voorzichtige trainer, on-Hollands zelfs", zegt Radzinski.

  "Je zag hoe ons voetbal dikwijls in de laatste 20 meter stokte. Er waren geen oplossingen en dan moest de bal maar achteruit. Dat was bijzonder frustrerend als toeschouwer."

  "Of ik te weinig geduld gehad heb? Integendeel. In de laatste vijf wedstrijden van de vorige competitie pakten we 2 op 15. Nu 4 op 18. Plus veel tegengoals en zelf weinig gescoord. De tendens onder Menzo zette zich dus een beetje voort."

  "Wil weten wat er gebeurt bij voorsprong en achterstand"

  Na het ontslag van Menzo werd Radzinski bedolven onder een zestigtal spontane sollicitaties. "Er zaten namen bij waarvan ik dacht: oh my God. Ik bedoel: ex-voetballers van wie ik niet eens wist dat ze trainer waren. Fabrizio Ravanelli en Tony Adams onder meer."

  "Maar Stojanovic was precies wat we zochten: iemand die al veel won en weet hoe de dingen aan te pakken."

  Radzinski houdt er een zeer nauw contact op na met zijn coach. "Twee dagen voor de wedstrijd bel ik de trainer om zijn ploeg te vragen en om te weten wat zijn plan A en plan B is."

  "Ik wil weten wat we gaan doen als we op voorsprong komen en wat we gaan doen als we achter staan. Ik verwacht die scenario's terug te zien in de wedstrijd."

  "Ik ben enorm ambitieus in mijn werk, want ik word ziek van persoonlijk mislukken. Maar ik neem het niet mee naar huis. Mijn vrouw heeft één van mijn transfers op de website van de club moeten ontdekken."