• home
 • video
 • pas verschenen

  Verhaeghe: "Ik denk dat Poetin zich van persoon vergiste"

  "Ik praatte met Poetin over onze wedstrijd tegen Zenit."

  Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe liet zich de laatste tijd vooral opmerken door enkele opstootjes naast het terrein. "Ik doe alles met passie, maar ik zal me moeten aanpassen." Hij kwam ook nog eens terug op zijn ontmoeting met Poetin. "We hebben eventjes gepraat over de wedstrijd tussen Club Brugge en Zenit Sint-Petersburg."

  Na de derby tegen Cercle Brugge kwam Club-voorzitter Verhaeghe even onder vuur te liggen. Hij zou Cercle een "vuil ploegske" hebben genoemd. "Dat was niet slim", geeft de voorzitter toe in de Mediahuis-kranten.

  "Het incident werd wel opgeblazen in de pers. Ik voelde me verongelijkt door de beslissingen van de scheidsrechter. Cercle-speler Thibaut Van Acker (ex-Club Brugge) kwam na de wedstrijd zelf naar mij om te zeggen dat ze niet proper hadden gespeeld. Dat heb ik toen bevestigd."

  "Ach, ik heb wel iets geleerd uit het incident. Ik ben heel passioneel met de club bezig, maar zal me soms toch moeten intomen en aanpassen. Al zal het nooit voor iedereen goed zijn. Alles wat ik doe, kan verkeerd geïnterpreteerd worden."

  "Sommigen zien er frustratie in over het gebrek aan een prijs. Dat is niet zo. Ik voel geen tijdsdruk. Club Brugge staat organisatorisch op de rails. Er wordt goed gewerkt en alles is in orde. Daarom weet ik dat die prijs er wel zal komen. Ik ben er niet maniakaal naar op zoek."

  "Ik denk dat Poetin zich van persoon vergiste"

  Tijdens de WK-finale in Brazilië schudde Bart Verhaeghe de hand van de Russische president Poetin. Sporza-commentator Frank Raes was er getuige van en maakte er een foto van. "Ik was daar op uitnodiging van de FIFA. Toen Poetin me zag, wenkte hij mij."

  "Ik dacht dat het om een vergissing ging en keek achter mij. Maar Poetin had het wel degelijk tegen mij. Hij vroeg me wie ik was."

  "We hebben eventjes gepraat over de wedstrijd tussen Club Brugge en Zenit Sint-Petersburg. Hij wist ook dat daar twee Rode Duivels speelden. Hij houdt van sport, maar ik denk toch dat hij zich van persoon vergist had."