• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Herck: "Alle ingrediënten voor Belgisch succes zijn aanwezig"

  België en Oekraïne beginnen vandaag aan hun barrageduel in de Daviscup. Bondscoach Johan Van Herck gelooft in de kansen van de Belgen. "De kaarten lagen zelden zo gunstig. Oekraïne kan niet rekenen op het thuisvoordeel en met David Goffin hebben wij een sterk wapen."

  De ontmoeting tussen België en Oekraïne baadt in een gespannen sfeer. Het barrageduel zal niet in Kiev gespeeld worden, maar in Estland. Oekraïne heeft die verhuis nog niet helemaal verteerd. "Het zijn rare omstandigheden", zegt bondscoach Van Herck.

  "In Kiev zou er 6.000 man achter Oekraïne gestaan hebben. Nu spelen we voor amper 500 mensen. Ze kunnen dus niet rekenen op het thuisvoordeel. Dat maakt het natuurlijk makkelijker voor ons."

  "De federatie heeft begrip, maar de spelers van Oekraïne probeerden ons wel al te intimideren. Ze kwamen voetballen naast onze training om ons uit onze tent te lokken. Het is niet gelukt. Ach, er is al zo veel over gezegd en geschreven. De focus ligt nu op de wedstrijd."

  "Puur sportief ziet het er prima uit voor ons. Goffin (foto) verkeert in bloedvorm en Steve Darcis is bezig aan een knappe comeback. Zij zijn de twee logische enkelspelers. Bovendien mist Oekraïne zijn absolute topper, Dolgopolov."

  "Het team heeft veel vertrouwen en het niveau op training ligt heel hoog. Ik verwacht dat mijn spelers alles geven. Het wordt geen makkelijk duel, maar de kaarten liggen in ons voordeel."

  Goffin: "België vertegenwoordigen is heel bijzonder"

  David Goffin is na zijn sterke zomer het speerpunt van de Belgische ploeg. Zelf blijft hij er rustig onder. "Ik weet dat er veel verwacht wordt van mij, maar de tegenstanders zijn ook goed."

  "Ik voel me goed en ben zeer gemotiveerd. Mijn lichaam is nog niet moe. Ik heb de voorbije zomer vooral veel vertrouwen getankt. Ik zal er alles aan doen om België in de wereldgroep te houden."

  "De Daviscup is de enige competitie waarin je je land kan vertegenwoordigen. Dat is heel bijzonder. Spelers kunnen boven zichzelf uitstijgen als ze voor hun land spelen. Dat ga ik ook proberen."