• home
 • video
 • pas verschenen

  Radzinski: "Mulder? Ah ja, die vriend van Menzo"

  Radzinski: "Ravanelli en Sa Pinto stuurden ook hun cv."

  Tomasz Radzinski heeft woelige weken achter de rug, met een nieuwe trainer bij Lierse als resultaat. In een gesprek met La Dernière Heure vertelt de sportief directeur dat hij de cv's van grote namen uit het voetbal had gekregen. "Neen zeggen tegen mijn vriend Glen De Boeck, dat was moeilijk."

  Op zondag 31 augustus, een dag na de nederlaag tegen Waasland-Beveren, zette Lierse coach Stanley Menzo op straat. Een dag later, in Extra Time, zei Jan Mulder dat Lierse niet Menzo, maar Radzinski had moeten ontslaan.

  "Jan Mulder, die ken ik niet", zegt Radzinski. "Maar ik kan me best voorstellen dat die, in zijn rol als analist, betaald wordt om negatieve dingen te vertellen. Nu denk ik te weten over wie je het hebt. Is dat geen goeie vriend van Menzo? Dan weet je het wel..."

  Vijf dagen na het ontslag van Menzo stelde Lierse Slavisa Stojanovic aan als nieuwe coach. "Ik kende hem niet, maar toen ik zijn cv zag, dacht ik: wauw! We zochten iemand zoals hij, iemand die weet wat winnen is. Zijn profiel sprak me meteen aan tussen de 60 cv's die ik had ontvangen."

  "Dat zoveel coaches interesse toonden, verraste me niet, want er zit veel talent in de kern van Lierse en we brengen mooi voetbal. Er waren ook bekende namen bij, zoals Sa Pinto, Fabrizio Ravanelli, Jürgen Kohler en Tony Adams."

  En ook Glen De Boeck en Hugo Broos. "Glen is een goeie vriend, met wie ik nog regelmatig contact heb. Hem heb ik meteen via sms laten weten: "Sorry Glen, maar dat zal niet lukken." Hij had niet het profiel dat we zochten. Hetzelfde voor Hugo. Dat is niet makkelijk, maar dat is nu eenmaal mijn job."

  "Drie potentiële Gouden Schoenen in jeugdopleiding"

  In het interview gaat het ook over de jeugdacademie van Lierse, een samenwerking tussen sponsor Wadi Degla en Jean-Marc Guillou, die in het verleden de Ivorianen bij Beveren lanceerde. "Als je de kans krijgt, moet je zeker eens een wedstrijd van onze academie bijwonen. Je zal versteld staan", zegt Radzinski.

  "Ik ga geen namen noemen, want ik wil geen druk op die jongens leggen, maar ik zie minstens drie potentiële Gouden Schoenen. Daat zitten echt uitzonderlijke talenten bij. Ons doel is om over vier of vijf jaar een kern te hebben die voor 75 procent bestaat uit spelers uit onze eigen jeugdopleiding."