• home
 • video
 • pas verschenen

  Pistorius schuldig bevonden aan onopzettelijke doding

  Oscar Pistorius riskeert tot 15 jaar cel.

  Oscar Pistorius is schuldig bevonden aan het onopzettelijk doden van zijn vriendin Reeva Steenkamp. Gisteren werd de Zuid-Afrikaanse atleet nog vrijgesproken voor moord. Hij riskeert tot 15 jaar cel.

  Gisteren werd Pistorius vrijgesproken voor moord op zijn vriendin. Vandaag kwam het gerecht in Pretoria opnieuw samen en werd de olympische en paralympische atleet schuldig bevonden aan onopzettelijke doding.

  De rechter redeneerde dat de atleet zich onredelijk en onachtzaam had gedragen toen hij vier schoten loste op de wc-deur waarvan hij dacht dat er een inbreker achter schuilde.

  De straf verbonden aan onopzettelijke doding kan oplopen tot 15 jaar. Er is geen minimumstraf. Daarnaast is Pistorius ook schuldig bevonden aan het lossen van een schot in een restaurant in Johannesburg.

  Pistorius blijft voorlopig wel op vrije voeten. De rechter liet de sprinter vrij onder borg. Op 13 oktober volgt er een uitspraak over de strafmaat.