• home
 • video
 • pas verschenen

  Marc Coucke krijgt zitje in Uitvoerend Comité KBVB

  Coucke zetelt vanaf nu ook in het Uitvoerend Comité.

  Marc Coucke heeft nog een gaatje gevonden in zijn drukke agenda. De voorzitter van KV Oostende en sterke man van wielerploeg OPQS is lid geworden van het Uitvoerend Comité van de Belgische voetbalbond.

  Coucke maakte het nieuws vrijdag zelf bekend na de zitting van het Uitvoerend Comité over het functioneren van CEO Steven Martens en diens rechterhand Bob Madou. "Het was vandaag mijn allereerste zitting voor het Uitvoerend  Comité, ik ben blij dat ik mocht toetreden", zei Coucke.

  De 49-jarige Coucke is als sponsor van Omega Pharma-Quick.Step al actief in het wielerpeloton en werd vorig jaar hoofdaandeelhouder van voetbalclub KV Oostende. Daar is hij sinds juli ook officieel voorzitter.

  Daarnaast is hij met het sportvoedings- en supplementenmerk Etixx ook shirtsponsor wordt van de Franse club Rijsel, waar Rode Duivel Divock Origi speelt.