• home
 • video
 • pas verschenen

  Maesschalck: "Benteke eind september weer wedstrijdfit"

  Na een maandenlange revalidatie mag Benteke weer aan voetballen denken.

  Zes maanden nadat hij zijn achillespees afgescheurd heeft, komt er stilaan licht aan het einde van de tunnel voor Christian Benteke. Volgens kinesist Lieven Maesschalck kan de Rode Duivel binnen twee weken zijn rentree maken bij Aston Villa. "Zijn revalidatie verloopt volledig naar wens."

  Begin april sloeg het noodlot toe voor Christian Benteke. De 23-jarige aanvaller scheurde zijn achillespees op training bij Aston Villa en was zes maanden out. Hij miste daardoor ook het WK in Brazilië.

  Maar nu mag Benteke dus weer aan voetballen gaan denken. “De voorbije vijf maanden heeft Christian heel hard gewerkt", zegt kinesist Lieven Maesschalck. "Zijn revalidatie verliep in fases. Afwisselend werkte hij op de club en in mijn praktijk."

  "Het harde werk heeft geloond want Christian is nu definitief terug naar zijn club Aston Villa. In het begin werkte hij looptrainingen af maar nu traint hij opnieuw met de groep mee. Ook nu verloopt alles naar wens. Ik verwacht dat hij eind deze maand wedstrijdfit is.”