• home
 • video
 • pas verschenen

  Koeman: "Alderweireld brengt veel kwaliteit mee"

  Alderweireld in het shirt en met een sjaal van Southampton

  Southampton kijkt morgen op de vierde speeldag Newcastle United in de ogen. Mogelijk verschijnt Toby Alderweireld meteen aan de aftrap. "Hij is er klaar voor", zegt trainer Ronald Koeman.

  Toby Alderweireld versierde op de slotdag van de mercato nog een uitleenbeurt naar Southampton. Morgen nemen "The Saints" het op tegen Newcastle. De kans is groot dat Alderweireld dan al zijn debuut maakt. "Hij verkeert in goede vorm en is er klaar voor", zegt Ronald Koeman.

  De Nederlander had ook lovende woorden voor de Rode Duivel. "We zijn erg blij dat Toby voor ons koos. Andere teams waren ook geïnteresseerd. We kennen elkaar nog van de periode bij Ajax. Dat is een voordeel en maakt het voor mij ook makkelijker om hem in te passen in het systeem."

  "Toby heeft ontzettend veel kwaliteit. Hij heeft zich al bewezen op het allerhoogste niveau. Hij zorgt voor extra ervaring en kwaliteit in mijn elftal. Elke speler zal moeten vechten voor een basisplaats. Bovendien is het seizoen lang en zwaar. We zullen iedereen goed kunnen gebruiken."