• home
 • video
 • pas verschenen

  Heynen: "We geloven dat we alles kunnen"

  Vital Heynen wil met Duitsland op het WK een medaille halen.

  Vital Heynen is met de Duitse nationale volleybalploeg bezig aan een sterk WK in Polen. De ex-trainer van Maaseik ziet een medaille steeds dichterbij komen. "Het verloopt beter dan verwacht", zegt Heynen aan Sporza radio.

  Al 44 jaar wacht de Duitse nationale volleybalploeg op een WK-medaille. Bondscoach Vital Heynen hoopt daar dit jaar verandering in te brengen. Zijn team is alvast goed op dreef en verloor slechts één van zijn zeven wedstrijden. De kans op een medaille wordt daardoor steeds groter.

  "Het verloopt beter dan verwacht. We verloren onze eerste wedstrijd tegen Brazilië, maar daarna boekten we een mooie serie van zes opeenvolgende series. Als we één van onze twee volgende wedstrijden winnen, zitten we bij de laatste zes. Het gevoel is zeer goed en zelfs wat euforisch", zegt Heynen aan Sporza.

  Vooral de overwinning van Duitsland tegen Bulgarije gisteren (3-1) geeft moed en geloof in een stunt. "In de drie jaar dat ik hier bondscoach ben, hebben we altijd gefaald tegen Bulgarije. Dat we gisteren die match makkelijk winnen, is schitterend. Op dit moment geloven we dat we een stap verder kunnen zetten."

  Al houdt Vital Heynen de voeten op de grond en waarschuwt hij zijn spelers. "Onze grootste concurrent is Duitsland. De grootste tegenstand komt van onszelf. Op dit moment evenaren we onze beste prestatie ooit. Je moet met die druk ook kunnen omgaan. Morgen tegen Rusland zal het andere koek zijn. Misschien botsen we dan wel met onze kop tegen de muur. Dat zal ook wel eens gebeuren."

  "Geen drama voor de Red Dragons"

  Vital Heynen liet ook zijn licht schijnen op de uitschakeling van de Red Dragons in de eerste ronde. Onze nationale volleybalmannen waren nochtans met ambitie aan het toernooi begonnen.

  "Ik was wel wat verrast dat de Red Dragons zich niet hebben kunnen plaatsen voor de tweede ronde. Maar ze zaten ook in een groep met vijf goede ploegen. Dan weet je dat er één goede ploeg uit de boot valt. En dat was jammer genoeg België. Maar het is geen drama. Er komen nog kansen."