• home
 • video
 • pas verschenen

  Coulibaly: "Racisme is nog steeds een probleem in eerste klasse"

  "Ik ben rustiger geworden dankzij yoga."

  KV Oostende-speler Coulibaly is nog niet helemaal bekomen van de racistische uitlatingen die hij naar zijn hoofd kreeg geslingerd door een supporter uit de eigen achterban. "Ik word er triest van. Racisme is een groot probleem in de voetbalwereld, maar iedereen zwijgt."

  De 34-jarige Coulibaly breit bij Oostende een vervolg aan zijn carrière. "Ik ben nog niet versleten", zegt hij in Het Laatste Nieuws. "Mentaal is het ook makkelijker geworden. Ik ben minder agressief geworden, dankzij yoga. Maar ik blijf altijd wel een beetje de provocateur."

  "Ik heb aanvaard dat ik niet voor iedereen goed kan doen. Vroeger begreep ik dat niet en vroeg ik me af wat de mensen tegen mij hadden. Ik dacht dat ze tegen mij waren uit racisme. Nu besef ik dat dat niet altijd zo is."

  Toch werd de spits onlangs nog geconfronteerd met racisme. Een Oostende-supporter slingerde enkele racistische uitspraken naar zijn hoofd. "Tijdens de match wist ik dat niet, maar toen ik het achteraf hoorde, werd ik heel triest."

  "Vroeger kreeg ik veel te maken met racisme, maar ook in eerste klasse is het een groot probleem. Meer zelfs dan vroeger. De scheidsrechters treden er ook niet tegen op. Ik begrijp dat ze niet alles kunnen horen, maar wel als een speler zoiets komt melden. Zoals Anele bijvoorbeeld, ik geloof hem."

  "Ik heb zelf al zo veel gehoord en gezien. De gek die roept is eigenlijk niet het ergste. Diegenen die rond hem staan en ermee lachen, die moedigen het aan. Dat dit soort praktijken nog bestaan in 2014, is echt jammer. Het is een probleem dat iedereen in de voetbalwereld kent, maar men zwijgt."