• home
 • video
 • pas verschenen

  Contador: "Valpartij op nippertje vermeden"

  Alberto Contador verwacht zaterdag een stevige klim.

  Twee dagen voor het einde was de Ronde van Spanje bijna vroegtijdig geëindigd voor leider Alberto Contador. In de afdaling van de slotklim in de 19e rit lag hij bijna naast de onfortuinlijke Dario Cataldo.

  "Ik heb geluk gehad. Pas op het nippertje kon ik een tuimeling vermijden", vertelt Alberto Contador.

  "Ik weet niet hoe ik die val heb kunnen vermijden, maar het is me toch gelukt. Drie, vier keer kwam ik bijna ten val. Ik ben zeer blij dat ik de dag heelhuids ben doorgekomen."

  De rode trui verwacht een moeilijke etappe zaterdag. "Ik vrees vooral Froome. Hij zal mijn gevaarlijkste concurrent zijn. Als Chris gaat, moet ik hem volgen, al mag ik ook andere aanvallen niet uitsluiten."

  Het peloton moet in de voorlaatste rit de Puerto de Ancares bedwingen. "Die berg zal echt het verschil maken in deze Vuelta. Het is al een lange wedstrijd geweest en we zijn allemaal moe, maar hopelijk ben ik nog goed genoeg. Ik voel me in elk geval nog sterk en ben niet zenuwachtig."