• home
 • video
 • pas verschenen

  Charline Van Snick haalt haar gram op de tatami

  Charline Van Snick verlaat de tatami met een vreugdedansje.

  In haar eerste toernooi na haar cocaïnezaak staat judoka Charline Van Snick (-48 kg) meteen op het podium. Ze won haar kamp om het brons in de Grand Prix van Zagreb. De 24-jarige Van Snick vloerde in Kroatië de Turkse judoka Ebru Sahin met een schouderworp. Ilse Heylen greep in haar categorie (-52 kg) naast het brons.

  Charline Van Snick (WR-35) keert terug na een schorsing nadat ze positief had getest op cocaïne. Waarschijnlijk was ze het slachtoffer van sabotage. In juli volgde de vrijspraak.

  Op de tatami gooide ze alle frustratie van zich af. Haar eerste drie wedstrijden in Zagreb rondde ze af met een houdgreep.

  In de halve finales beet Van Snick in het zand tegen de Roemeense Ungureanu. Die pakte in het slot uit met een waza-ari en won uiteindelijk op punten.

  In de kamp om brons won Van Snick op punten van de Turkse judoka Ebru Sahin (WR-28). Voor een schouderworp kreeg ze een koka.

  Van Snick was zichtbaar blij met haar geslaagde rentree. Ze verliet de tatami met een vreugdedansje.

  Geen brons voor Heylen

  Ilse Heylen (WR-10) greep net naast een derde plaats in Zagreb. In haar kamp om het brons verloor ze met ippon van de Braziliaanse judoka Raquel Silva (WR-24). Silva hield Heylen in een houdgreep.