• home
 • video
 • pas verschenen

  Verstappen (16): "F1-bolide besturen is makkelijker"

  Max Verstappen heeft zijn eerste testrit gemaakt in een F1-bolide.

  Max Verstappen heeft gisteren zijn eerste testritten gemaakt in een echte Formule 1-bolide. "Het was superleuk. Het sturen is zelfs makkelijker dan in een Formule 3-wagen", zegt de 16-jarige Nederlander, die volgend seizoen voor Toro Rosso rijdt en de nodige kilometers moet verzamelen voor een F1-licentie.

  Max Verstappen maakte op het Adria circuit in Italië voor het eerst kennis met een F1-bolide. Hij reed in een Toro Rosso 148 ronden, goed voor bijna 400 kilometer. Die afstand is voldoende voor het "rijbewijs" dat Verstappen nodig heeft om volgend jaar in de Grote Prijzen in actie te komen.

  "Het was superleuk om voor de eerste keer in een F1-wagen te rijden", zei Verstappen.

  "Het was helemaal niet vermoeiend, het sturen gaat zelfs veel lichter dan met een Formule 3-wagen. Ik heb meteen ook kennis kunnen maken met alle knoppen aan het stuur."

  Ook sportief directeur Steve Nielsen was verheugd met de prestatie van Verstappen, die volgend seizoen vaste rijder is in het team van Toro Rosso. "Hij had heel veel vertrouwen en heeft geen enkele fout gemaakt vandaag. Hij gaf ons de indruk dat hij al vaker in een F1-bolide heeft gereden. Hij is voor zijn eerste test met glans geslaagd."