• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Alphen: "Eerste tienkamp in twee jaar!"

  Twee jaar geleden eindigde Hans Van Alphen op de vierde plaats op de Spelen.

  Hans Van Alpen (32) mag volgende week zaterdag zijn wedstrijdplunje weer aantrekken. Na een afwezigheid van twee jaar maakt de tienkamper zijn comeback op de meeting van Talence in Frankrijk. "De punten zijn nog niet van belang, ik wil vooral genieten", stelt hij.

  "Over negen dagen treed ik aan in Talence", tweet Hans Van Alphen. "Mijn eerste tienkamp in twee jaar! In de voorbije twee jaar kon ik in zes van de tien disciplines niet deelnemen aan wedstrijden. #spannendetijden."

  In 2011 en 2012 was Van Alphen de sterkste tienkamper in Valence. Een derde zege zit er nog niet in, denkt hij. "Ik zal het van discipline tot discipline bekijken", vertelt hij aan Radio 2.

  "Ik kom nog snelheid te kort. En dat is cruciaal om goed te scoren in een tienkamp. Ik wil vooral genieten en de tienkamp tot een goed einde brengen. Een hoog puntentotaal wordt geen prioriteit."

  Van Alphen, met 8.519 punten nog altijd Belgisch recordhouder, neemt het in Talence onder anderen op tegen de Europese vicekampioen: de Fransman Kévin Mayer.

  Twee jaar blessureleed

  Na zijn vierde plaats op de Olympische Spelen van 2012 kreeg Hans Van Alphen met de ene blessure na de andere af te rekenen. Het begon met een enkelblessure, twee maanden geleden kreeg hij last van een achillespeesblessure en kon hij zich niet kwalificeren voor het Europees kampioenschap in Zürich.