• home
 • video
 • pas verschenen

  Pelé weigerde na het WK functie van Braziliaans bondscoach

  Pelé was de eerste keuze om Scolari op te volgen als bondscoach.

  Voetballegende Pelé heeft na het WK een aanbod afgewimpeld om bondscoach van Brazilië te worden. Die vraag kwam er na de 7-1 pandoering tegen Duitsland. "Ik kan dat risico niet op mij nemen", zegt Pelé.

  Luis Felipe Scolari besliste na een teleurstellend WK geen vervolg te breien aan zijn job als bondscoach. In de zoektocht naar een opvolger kwam de Braziliaanse voetbalbond eerst uit bij de 73-jarige Pelé, maar die sloeg het aanbod af. "Zij hebben me een aanbod gedaan om bondscoach te worden."

  "Het is voor mij een eer en het toont aan dat de mensen vertrouwen hebben in mij. Maar ik kan dat risico niet op mij nemen", zegt Pelé die zich als speler drie keer tot wereldkampioen kroonde.

  Na de weigering van Pelé haalde de Braziliaanse Voetbalbond Carlos Dunga binnen. Onder de nieuwe coach won Brazilië tot nog toe twee vriendschappelijke interlands. Zowel tegen Colombia als Ecuador werd het 1-0.