• home
 • video
 • pas verschenen

  Op zoek naar een Engelse club? Hull City staat te koop

  In de Europa League verloor Hull City onlangs nog van Lokeren.

  De Engelse eersteklasser Hull City staat al sinds 10 april te koop. Eigenaar Assem Allam besloot de club te koop aan te bieden nadat de Engelse voetbalfederatie FA hem had verboden de naam te veranderen in Hull Tigers. Dat maakte de Egyptenaar nu bekend.

  "Of ik verkoop de club, of ik krijg alsnog toestemming om de naam Hull Tigers te gaan gebruiken", dreigt Assem Allam, die naar het Internationaal Sporttribunaal TAS wil trekken.

  Allam, die de 110 jaar oude club in december 2010 overnam, wil de naam om marketingredenen wijzigen. "City" vindt hij maar een saaie naam. Hij kreeg daarbij ook al veel tegenkanting van supporters, die zich verenigden in de groep "City Till We Die".

  In januari dreigde Allam ermee op te stappen als de naamswijziging niet doorgevoerd zou worden. "Niemand op aarde heeft het recht om mijn zakelijke beslissingen in twijfel te trekken. Ik ben hier om de club te redden, maar binnen de 24 uur kan ik weg zijn", klonk het toen.

  Twee weken geleden schakelde Lokeren Hull City uit in de voorrondes van de Europa League.