• home
 • video
 • pas verschenen

  Lukaku hervat de trainingsarbeid na een teenblessure

  Lukaku hoopt zaterdag te scoren tegen West Brom.

  Everton kan weer rekenen op Romelu Lukaku. De spits is net op tijd hersteld voor de belangrijke wedstrijd tegen zijn ex-club West Bromwich. "Lukaku traint vanaf donderdag opnieuw mee. Dat is natuurlijk een positieve zaak", zegt zijn coach Roberto Martinez.

  Lukaku diende door een teenblessure af te zeggen voor de vriendschappelijke interland van de Rode Duivels tegen Australië afgelopen donderdag. Maar het leed is al weer geleden en dus kan Roberto Martinez zijn Belgische recordaankoop weer verwelkomen op training.

  "Lukaku kan - net als Pienaar, Kone en Oviedo - donderdag de training hervatten", zegt Martinez. "Dat is natuurlijk zeer positief nieuws."

  Lukaku lijkt dus klaar om het zaterdag met Everton op te nemen tegen West Bromwich, de ploeg waarvoor hij in het seizoen 2012-2013 op uitleenbasis speelde.

  Na de 2-2 tegen Leicester, de 2-2 tegen Arsenal en de 3-6-nederlaag tegen Chelsea begint het te nijpen voor Everton, dat net als West Bromwich onderaan terug te vinden is met twee punten na drie wedstrijden.

  "Toch ben ik zeker niet ontevreden over onze prestaties", zegt Martinez. "Tegen Arsenal was zeker onze eerste helft van hoog niveau, tegen Chelsea was ons spel indrukwekkend, maar was het defensief niet goed genoeg en tegen Leicester hadden we altijd moeten winnen."

  "Ons aanvallend spel is beter dan vorig seizoen. Ik ben blij met die ontwikkeling. Maar verdedigend moet het dus beter, daar moeten we wat bijschaven. West Brom wordt een belangrijke match, dat spreekt voor zich."