• home
 • video
 • pas verschenen

  Glen De Boeck slaat een mooie aanbieding uit Saudi-Arabië af

  "Je kunt zoiets niet beslissen in twee dagen."

  Elf maanden zit Glen De Boeck nu al thuis. De voormalige trainer van Cercle Brugge en Waasland-Beveren wacht vol ongeduld op een interessante club. "Ik kon naar Al-Raed in Saudi-Arabië, maar het moest te snel gaan", zegt hij.

  Terwijl tal van Belgische eersteklassers de voorbije weken en maanden de voorkeur gaven aan buitenlandse coaches, zitten heel wat Belgische trainers thuis hun ongeduld te verbijten. Glen De Boeck is er één van.

  "De voorbije dagen heb ik een bod gekregen van Al-Raed, een topclub in Saudi-Arabië. Ik kon er meteen aan de slag, maar net daar lag het probleem: het verliep allemaal vrij hectisch omdat het zo snel moest gaan", zegt De Boeck in Het Laatste Nieuws.

  "Al-Raed wilde dat ik meteen op de bank ging zitten, maar zo'n beslissing kun je niet in twee dagen nemen. Er moet eerst nog heel wat geregeld worden in België. Ook al was dit een leuke uitdaging, ik laat me niet graag onder druk zetten."

  "Ik kon financieel een heel mooie zaak doen. In vergelijking met mijn contract bij Waasland-Beveren, dat naar Belgische normen heel goed was, zou ik in Saudi-Arabië drie keer zoveel verdienen."

  "Maar geld is nooit een drijfveer geweest in mijn carrière. We hebben de gesprekken in een goeie verstandhouding afgesloten. Wat nu niet is, kan later nog komen, hé."

  "Wil ook technisch directeur worden"

  Het liefst van al zou De Boeck in eigen land aan het werk gaan. "Het kriebelt als je al meer dan tien maanden thuis zit, zeker met mijn 25 jaar ervaring. Ik wil weer coach zijn, maar een job als technisch directeur zie ik ook zitten. Die functie is me op het lijf geschreven. Ik wil gewoon ergens mijn talent kwijt kunnen."