• home
 • video
 • pas verschenen

  Gertjan De Mets: "We moeten vol voor de eerste thuisoverwinning gaan"

  Gertjan De Mets is incontournable op het middenveld van KVK.

  Zondag kijkt Kortrijk op de zevende speeldag Lokeren in de ogen. Middenvelder Gertjan De Mets laat zijn licht schijnen over de competitiestart en het treffen met het team van Peter Maes. "We staan voor een zwaar drieluik."

  KV Kortrijk kaapte de voorbij speeldag op AA Gent drie broodnodige punten weg en heeft zo wat meer ademruimte. De ploeg van Yves Vanderhaeghe prijkt, na een moeilijk competitiebegin, met 7 op 18 op een tiende plaats. "Enkel over de thuismatch tegen Oostende (0-2) kunnen we ons iets verwijten", zegt de 27-jarige De Mets.

  "Voor het overige hebben we allemaal tegen topploegen gespeeld en dan weet je dat alles moet meezitten om de drie punten te pakken. Maar we mogen tevreden zijn, met als uitschieter de zege op Gent. Die punten waren van goudwaarde. Daardoor staan we iets veiliger in het klassement en kunnen we toch spreken van een degelijke start. "

  "Daarnaast zaten we ook met heel veel geblesseerden. Er zat heel veel kwaliteit in de tribune. Met vijf geblesseerden is dat niet makkelijk om op te vangen. We hebben het goed gedaan met de middelen die we voor handen hadden."

  Zwaar drieluik voor de boeg

  De volgende speeldagen wacht Kortrijk een lastige klus. "We staan voor een aantal moeilijke matchen. Met Lokeren, Club Brugge en Moeskroen hebben we een zwaar drieluik voor de boeg."

  Nu zondag is het team van Peter Maes te gast in het Guldensporenstadion. "We gaan vol voor de eerste thuisoverwinning. Al wordt het niet gemakkelijk. We hebben al een aantal hard bevochten duels uitgevochten, maar we willen de drie punten in Kortrijk houden", aldus De Mets.