• home
 • video
 • pas verschenen

  Boonen: "Ik zeg zeker niet neen tegen tweede wereldtitel"

  Tom Boonen: "Na het voorjaar is het WK mijn enige doel."

  Tom Boonen (33) leeft vol vertrouwen naar het WK toe. Over twee weken kan hij zich net als negen jaar geleden tot wereldkampioen kronen in Spanje. "Het parcours in Ponferrada is veeleisend, net als in Madrid", weet hij.

  "Ik zeg zeker niet neen tegen een tweede wereldtitel", vertelt Tom Boonen na zijn Vuelta aan Sporza. "Na het voorjaar is het WK mijn enige doel."

  "We staan nu aan de vooravond. Ik ben op de goede weg om met mijn beste conditie het WK te rijden. Nu wordt het recupereren van de inspanning en rekenen op moeder natuur."

  "Het parcours in Ponferrada is zwaar, maar ook niet overdreven zwaar. Het is een veeleisend parcours, net als Madrid. Ik verwacht wel wat afscheiding, maar een WK voor klimmers als Rodriguez wordt het zeker niet. Zo zwaar wordt het niet."

  "Bergop zullen ze het verschil niet kunnen maken. Ze zullen wel proberen om ons af te matten. Om ons zo vermoeid mogelijk aan de finale te laten beginnen."

  "Er zijn landen die voor de sprint zullen rijden. Dat zijn de Duitsers en de Fransen. En er zullen ploegen zijn die de koers willen hard maken."

  "Orica trekt zelfs 15 dagen op stage"

  Eerst mikt Tom Boonen met Omega Pharma-Quick Step op een derde wereldtitel in de ploegentijdrit voor het team. "Dat WK leeft enorm hard bij de teams. In mijn ogen is het de mooiste, maar ook de zwaarste discipline in het wielrennen", zegt hij.

  "Als wij onze sterkste zes renners op volle sterkte aan de start krijgen, zijn we misschien wel de topfavoriet. Maar het leeft ook meer en meer bij de andere teams. Orica trekt zelfs 15 dagen op stage voor alleen het WK tijdrijden. Maar we zijn niet bang, het is een eerlijke discipline."