• home
 • video
 • pas verschenen

  Bakelants naar AG2R: "Meer vrijheid dan bij OPQS"

  Bakelants rijdt de komende twee jaar in Franse loondienst.

  Jan Bakelants verlaat Omega Pharma-Quick Step en zal de komende twee seizoenen voor AG2R rijden. De transfer hing al een poos in de lucht en is nu door de renner zelf bevestigd op Twitter. "Het totaalplaatje ziet er goed uit bij AG2R", zegt Bakelants aan Sporza.

  Bakelants was einde contract bij Omega Pharma-Quick Step. De 28-jarige renner maakte eind augustus al bekend dat de onderhandelingen voor een overstap naar AG2R liepen. Beide partijen zijn nu dus tot een akkoord gekomen.

  "Ik ben blij dat ik de komende twee seizoenen deel mag uitmaken van AG2R-La Mondiale. Maar ik wil ook OPQS bedanken voor het vertrouwen en de teamspirit waarin ik het afgelopen seizoen mijn passie kon beleven", tweette Bakelants. Bij AG2R zou hij meer als kopman uitgespeeld worden.

  Bakelants koos eind vorig seizoen na twee jaar bij het Amerikaanse RadioShack voor Omega Pharma-Quick Step. Voordien was hij actief voor Topsport Vlaanderen (2008-2009) en Lotto (2010-2011). Bakelants boekte in 2013 in Ajaccio zijn mooiste zege in de tweede Tour-etappe. Dit jaar won hij de zesde rit in de Dauphiné.

  "Omega Pharma-Quick Step was geen tegenvaller"

  De overstap van Bakelants naar AG2R zat al een tijdje in de pijplijn. "Ze waren bijzonder geïnteresseerd na mijn overwinning in de Dauphiné en tijdens de de Tour zijn de onderhandelingen in een stroomversnelling gekomen", zei Bakelants aan Sporza Radio.

  "Het is een mooi aanbod, financieel en sportief. Ik krijg iets meer vrijheid dan bij OPQS. Of ik nu kopman word? Dat is overdreven. Er is mij wel gezegd dat er ruimte zal zijn om zelf in de aanval te trekken. Daardoor zag het totaalplaatje er goed uit."

  "AG2R is een sterke ploeg die momenteel tweede staat in de World Tour. Dat valt minder op, omdat ze ze niet zo vaak winnen als bijvoorbeeld OPQS, maar je mag de ploeg zeker niet onderschatten. In de Tour pakten ze de tweede en zesde plaats in de eindstand."

  Bakelants houdt geen slechte gevoelens over aan zijn jaar bij OPQS. "Dat was zeker geen tegenvaller. Ik ben echt heel blij dat ik bij die ploeg mocht rijden. Het was een heel mooie ervaring en het is met spijt in het hart dat ik wegga."

  "Het was ook maar een contract van een jaar en dan ligt de bal in hun kamp om het te verlengen. Maar ik ben Patrick Lefevere erg dankbaar. Hij heeft mij vorig jaar van straat geholpen toen ik problemen had om een ploeg te vinden. Dat zal ik zeker niet vergeten."

  Bakelants wil zich nu richten op het rondewerk en de Waalse klassiekers. "In de klassiekers zal ik nu iets meer vrijheid krijgen. De voorgaande jaren zat er steeds een topfavoriet in onze ploeg, nu zal ons team de koers niet moeten dragen. Ik heb vertrouwen dat ik de komende twee jaar mooie dingen kan tonen."