• home
 • video
 • pas verschenen

  Willian schenkt Brazilië een krappe oefenzege

  Willian legt de 1-0 in doel voor Brazilië.

  Aan de andere kant van de wereld zijn enkele vriendschappelijke interlands afgewerkt. Brazilië versloeg Ecuador, Chili had tegen Haïti genoeg aan één doelpunt en Mexico won met dezelfde score van Bolivia.

  Brazilië - Ecuador 1-0

  De wedstrijd werd gespeeld in East Rutherford, New Jersey (VS), en trok 36.000 toeschouwers naar het stadion. Zij zagen een evenwichtige wedstrijd tussen een jeugdig Ecuador en een Brazilië dat na de rust heel wat nieuwe spelers kansen gaf.

  De goal viel na een halfuur. Neymar krulde de bal tot bij Willian, die de doelman omspeelde en niet kon missen. Zes minuten later kwam West Ham-spits Enner Valencia met een bal op de paal heel dicht bij de 1-1. Na de rust kregen Neymar en weer Valencia nog de beste kansen, maar gescoord werd er niet meer.

  Braziliaans bondscoach Dunga begint zo met twee zeges aan zijn ambtstermijn, na die van vorige vrijdag tegen Colombia.

  Chili - Haïti 1-0

  Chili is net als Brazilië op tournee door de Verenigde Staten en keek in Fort Lauderdale, Florida, Haïti in de ogen. Na 20 minuten gooide Isla de bal vanaf rechts voor doel, waar Delgado moederziel alleen droog kon afwerken. Vroeg in de tweede helft moest Chili-doelman Herrera twee vrije trappen onschadelijk maken, dichter dan dat kwam de wedstrijd niet meer bij een doelpunt.

  Meer uitslagen:

  • Mexico - Bolivia 1-0
  • Japan - Venezuela 2-2
  • China - Jordanië 1-1
  • Canada - Jamaica 3-1
  • Peru - Qatar 2-0