• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Aert mist start veldritseizoen door sleutelbeenbreuk

  Wout Van Aert werd vorig seizoen wereldkampioen bij de beloften.

  Veldrijder Wout Van Aert heeft bij een val tijdens een bostraining zijn sleutelbeen gebroken. De beloftenwereldkampioen mist daardoor wellicht de start van het veldritseizoen. "Een operatie was noodzakelijk, maar het was een mooie breuk."

  Vorig seizoen reed Wout Van Aert naar de beloftenwereldtitel in het veld. Dit jaar stapt hij over naar de profs, maar hij zal dus wat langer moeten wachten op zijn debuut. Bij een valpartij op training brak Van Aert zijn linkersleutelbeen.

  “Het betreft gelukkig een mooie breuk”, zegt teammanager Geert Vanhoof. “Omdat het sleutelbeen verschoven is, was een operatie wel noodzakelijk. Anders was de kans reëel dat Wout voor de rest van zijn carrière een verkeerde houding op de fiets zou aannemen.”

  "Over zijn competitiedebuut kunnen we momenteel nog geen prognoses doen. We denken dat hij volgende week al langzaamaan de trainingen kan hervatten, maar we gunnen hem alle tijd om te herstellen."