• home
 • video
 • pas verschenen

  Moeskroen: "Belgische spelers zijn te duur voor ons"

  "Andere eersteklassers wilden geen spelers uitlenen aan de concurrentie."

  Edward Van Daele, de voorzitter van Moeskroen-Péruwelz, verdedigt de Franse koers die zijn club vaart. "Belgische spelers zijn te duur en dus geen optie voor ons. Bovendien ligt Moeskroen vlak bij de grens, dus het is logisch dat er hier veel Fransen spelen."

  Promovendus Moeskroen-Péruwelz staat na zes speeldagen verrassend op de tweede plaats in de Jupiler Pro League. Toch oogst de club ook kritiek wegens het grote aantal Franse spelers.

  "We wilden geen voorrang geven aan de Franse markt, maar de Belgische markt is overgewaardeerd en dus budgettair geen optie voor ons. Onze club kwam bovendien als een van de laatste op de transfermarkt, terwijl veel clubs al spelers hadden aangetrokken. Dan wordt het moeilijk."

  Moeskroen leent wel drie Belgen van Club Brugge, Sven Dhoest, Birger Verstraete en Zinho Gano. "We hebben ook gesprekken gehad met andere clubs, maar die wilden liever spelers uitlenen aan een tweedeklasser en niet aan een concurrent".

  Verder wijst Van Daele op de geografische realiteit van Moeskroen, dat vlak bij de Franse grens ligt. "In deze stad heeft een op de vier inwoners een Frans paspoort. De zakenwereld werft ook enorm veel Fransen aan."

  De advocaat kant zich dus tegen het invoeren van nationale quota in de Belgische competitie. "Dat druist in tegen de Europese wetgeving."