• home
 • video
 • pas verschenen

  Luzon: "Grootste droom? Champions League winnen"

  Café Corsari wist Guy Luzon en echtgenote Dana te strikken voor een openhartig gesprek. De Standard-coach en zijn vrouw hadden het onder meer over hun ontvangst in België, de winnaarsmentaliteit van Guy en zijn stoutste dromen.

  "Ik voel me thuis in België", vertelt Guy Luzon in Café Corsari. "Ik voelde me vanaf de eerste dag aanvaard. Ik hou van de stad en de club. Er is een fantastische sfeer. We komen zelf van een heet land (Israël, red) en houden van deze mentaliteit."

  Ook echtgenote Dana heeft het naar haar zin in België. "Het was wel een avontuur. Ik was toch wat in shock. Ik had nooit gedacht dat we Israël zouden verlaten en dat Guy in een ander land trainer zou worden."

  "Maar België heeft Guy en mij goed verwelkomd. We zijn dit jaar veranderd. We hebben geleerd om te overleven. De mensen zijn hier wel stiller en kalmer, in Israël zijn ze wat gekker. Kijk maar naar Guy", grapt Dana.

  "Naast het veld ben ik nochtans heel stil", voegt Guy Luzon toe. "Maar op het veld toon ik heel veel passie en ben ik heel emotioneel. Die passie heb ik ook als ik op de PlayStation speel. Ik kan niet tegen mijn verlies, zelfs niet als ik met mijn zoontje speel. Ook al huilt hij dan soms."

  Dana Luzon studeert psychologie en probeert haar echtgenoot soms wat goede raad te geven. "Ik gebruik mijn kennis om Guy te inspireren", zegt ze.

  "Soms kom ik dingen tegen die nuttig kunnen zijn in het voetbal, zoals de manier waarop hij spelers moet aanspreken. Hij beslist wat hij doet, maar ik probeer hem te helpen", legt Dana uit, die door Guy ook wel de "mental coach" van Standard genoemd wordt.

  Café Corsari wou, tot slot, ook nog weten wat de grootste voetbaldroom van Luzon is. "De Champions League winnen", bekent de Standard-coach. "Maar op dit moment vooral kampioen worden met Standard."