• home
 • video
 • pas verschenen

  Fellaini: "Ik moest nooit vertrekken van Van Gaal"

  "Ik heb moeilijke momenten gekend, maar voel me weer goed."

  Rode Duivel Marouane Fellaini herstelt momenteel van een enkelblessure. Ook na een moeilijk eerste seizoen blijft hij optimistisch over zijn speelkansen bij Manchester United. "Ik heb weer vertrouwen in mezelf", vertelde hij aan VTM Nieuws.

  Marouane Fellaini behoorde niet tot de kern van Marc Wilmots voor de oefeninterland tegen Australië, vorige donderdag. De middenvelder herstelt momenteel van een enkelblessure en mist daardoor ook het seizoensbegin bij zijn club Manchester United.

  "Ik speelde een goed WK en ook tijdens de voorbereiding was ik goed. Het is jammer dat die blessure nu even roet in het eten gooit, maar op het einde van de maand zal ik er weer staan. Ik zal bewijzen dat ik het verdien om te spelen."

  Het eerste seizoen van de Rode Duivel bij Manchester United was niet meteen een succes en er waren geruchten over een exit. "Onzin", is Fellaini duidelijk. "Ik zit goed waar ik ben. Ik heb met Van Gaal (foto) gepraat en hij heeft nooit gezegd dat ik weg moest. Hij zei dat ik veel concurrentie had, maar dat ik de kans kreeg om me te bewijzen."

  "Ik heb vorig seizoen moeilijke momenten gekend, maar daar wordt een speler achteraf sterker door. Ik heb weer vertrouwen in mezelf en in mijn spel. Ik blijf een eenvoudige en vrolijke jongen die ook in Manchester wil overtuigen."

  "Ik kan geen kritiek geven op Marc Wilmots"

  Op 10 oktober tegen Andorra wil Fellaini er weer staan met de nationale ploeg. "Het wordt niet makkelijk om ons te kwalificeren. We moeten elke wedstrijd winnen, uit en thuis. Er is veel druk, maar daar kan deze groep wel mee om."

  Na het WK kwam er kritiek op de werkwijze van Marc Wilmots, maar Fellaini blijft achter zijn bondscoach staan. "Dankzij hem stonden we op het WK en haalden we de kwartfinales. Hij maakte een hecht team van deze groep, met een winnende mentaliteit. Dat is het verschil met vroeger."

  "Wilmots is een jonge coach die nog niet veel ervaring heeft. Hij moet tijd krijgen, maar hij levert prima werk. Ik heb niets op hem aan te merken."