• home
 • video
 • pas verschenen

  Depestele (37): "Moeilijk om nationale ploeg vaarwel te zeggen"

  Frank Depestele, de nestor van het Belgische volleybal, moet nog enkele weken nadenken over zijn toekomst bij de nationale ploeg. "De frustratie van het WK zit nog hoog", vertelt de 37-jarige spelverdeler. Jong geweld Sam Deroo denk al aan het EK van volgend jaar: "We mikken weer op de kwartfinales."

  Frank Depestele zat gisteren in Café Corsari op Eén. Stamgast en oud-basketbalinternational Tomas Van den Spiegel wilde graag weten of zijn generatiegenoot een punt zet achter de nationale ploeg.

  "Daar moet ik nog even over nadenken", antwoordde de spelverdeler, die vorige week zijn 37e verjaardag vierde. "Ik heb het even moeilijk nu. De frustratie van het WK zit nog hoog."

  "Enerzijds heb ik de laatste jaren veel energie in de nationale ploeg gestoken. Dan is het moeilijk om nu plots vaarwel te zeggen."

  "Anderzijds ben je met de nationale ploeg elke zomer enkele maanden van huis. Daar moet ik het met mijn gezin en met Dominique (Baeyens, de bondscoach, red.) nog eens over praten."

  "Op clubniveau doe ik er nog enkele jaren bij. Maar elke zomer offer ik me 4 tot 5 maanden op voor de nationale ploeg. Die opofferingen voor mijn familie worden steeds groter."

  "Je moet ook jongere spelers de kans geven om te evolueren. Zij moeten de ploeg kunnen dragen als ik stop. Matthias Valkiers is mijn opvolger, maar dan gaapt er een grote kloof."

  Deroo: "Geen underdog meer"

  Frank Depestele had Sam Deroo meegebracht naar Café Corsari. Volgend jaar richten de Red Dragons hun pijlen op het Europees kampioenschap in Bulgarije en Italië. Hoe ver schoppen ze het daar?

  "Op het EK moeten we opnieuw voor een plaats in de kwartfinales spelen", vindt de 22-jarige aanvaller. "Wie weet wat er daarna volgt."

  "Veel hangt af van de loting, maar we moeten nu ook uitgaan van onze eigen sterkte. We mogen ons niet meer altijd in die underdogpositie plaatsen. We spelen met talent in de ploeg. We kunnen het de toplanden moeilijk maken."