• home
 • video
 • pas verschenen

  Boonen stapt uit Vuelta: "Conditie is erg goed"

  Tom Boonen: "Ik wil klaar zijn om een rol te spelen op het WK."

  Ondanks de ontgoocheling om de gemiste kans in de 17e rit, houdt Tom Boonen een goed gevoel over aan zijn Vuelta. "Alles is gegaan zoals ik gepland had", zegt Boonen. "Ik moet nu wat rust nemen met het oog op het WK."

  "Het was een gemiste kans vandaag", komt Tom Boonen nog eens terug op de rit naar A Coruña. "Maar ik ben sowieso blij met wat ik heb gedaan in deze Vuelta."

  "Alles is gegaan zoals gepland. Ik heb acht dagen Eneco Tour gedaan en daarna de Vuelta. Dat betekent 25 koersdagen op 31. Het was zware kost, nu is het tijd om te herstellen."

  "Ik zal in beweging blijven de komende dagen, maar zonder mij te forceren. Mijn conditie is heel goed op dit moment. Ik heb mij een paar keer gesmeten in de Vuelta, ik zat in twee ontsnappingen en heb gewerkt voor Uran. Ik heb zelfs de bergen probleemloos verteerd."

  "Maar een renner met mijn lichaamsbouw heeft wat meer tijd nodig om te herstellen van dit soort inspanningen. Nu Uran eruit is gestapt, kan ik mij beter focussen op mijn herstel, zodat ik klaar ben om een rol te spelen op het WK."

  "Ik ben blij dat ik weer ploegentijdrit mag rijden"

  Tom Boonen zal in Ponferrada niet alleen de wegrit, maar ook de ploegentijdrit afwerken. "Ik kan nauwelijks wachten om die tijdrit weer te rijden. Ik bewaar goeie herinneringen aan onze zege uit 2012. Het is niet te vergelijken met een individuele zege."

  "Ik ben blij dat ik er weer deel van mag uitmaken en mijn steentje kan bijdragen. Hopelijk kunnen we het aantal gouden medailles voor Omega Pharma-Quick Step op drie brengen."