• home
 • video
 • pas verschenen

  België krijgt positieve evaluatie voor EK 2020

  De kans stijgt dat het stadion op Parking C EK-matchen mag huisvesten..

  De Belgische kandidatuur om het EK 2020 mee te huisvesten heeft een goed UEFA-rapport gekregen. "Dat doet het beste verhopen voor de officiële bekendmaking van de gastlanden op 19 september", zegt Alain Courtois, voorzitter van Euro Brussels 2020.

  Het EK voetbal 2020 breekt met de traditie van 1 of 2 gastland(en) en zal over 13 landen gespeeld worden. België is een van de 19 kandidaat-gastlanden en wil matchen ontvangen in het nieuwe stadion dat moet gebouwd worden op Parking C in Brussel.

  "De technische commissie van de UEFA heeft een positieve evaluatie gemaakt van de Brusselse kandidatuur gemaakt", verklaart Alain Courtois, voorzitter van Euro Brussels 2020.

  "Dat stemt ons gunstig voor de officiële bekendmaking van de gastlanden volgende week vrijdag in Genève." De UEFA prijst de ervaring in België om grote evenmenten te organiseren en de transport- en hotelmogelijkheden in Brussel.

  België mikt op de openingsmatch van het EK. Daarna zouden nog 2 groepsmatchen en een achtste of kwartfinale gespeeld worden in Brussel.

  De halve finales en de finale worden dan weer in een land gespeeld, daarvoor zijn enkel Engeland en Duitsland kandidaat.