• home
 • video
 • pas verschenen

  Astana zet Valentin Iglinski op straat na positieve test

  Valentin Iglinski is de jongere broer van LBL-winnaar Maksim.

  Valentin Iglinski is tegen de dopinglamp gelopen. De renner van Astana werd in de Eneco Tour betrapt op epo. Astana heeft zijn contract met onmiddellijke ingang verbroken.

  Valentin Iglinski is de jongere broer van Maksim Iglinski, in 2012 winnaar van Luik-Bastenaken-Luik. De Internationale Wielerunie UCI maakte vandaag bekend dat de 20-jarige Valentin betrapt is op het gebruik van epo. Iglinski leverde een positieve plas af op 11 augustus, tijdens de Eneco Tour.

  Kort na de mededeling van de UCI liet Astana weten dat het contact van de renner al ontbonden is. "Valentin heeft toegegeven dat hij op eigen initiatief en op eigen houtje verboden middelen gebruikt heeft, zonder tussenkomst van onze medische staf", zegt de Kazachse formatie.

  "Astana weigert een renner te verdedigen die de regels en ethische codes uit het contract niet respecteert. Met het ontslag bevestigen wij onze bijdrage aan een zuivere wielersport."