• home
 • video
 • pas verschenen

  "Zonder D'Onofrio zat Steven Defour bij PSV"

  "Het is de eerste keer dat we een Belgische international konden aantrekken."

  Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck is trots op de transfer van Rode Duivel Steven Defour. "Met de nodige financiële middelen had ik ook Toby Alderweireld gehaald", maakt hij zich sterk in een interview met Sport/Voetbalmagazine.

  Steven Defour is de transfer van de voorbije zomer in de Jupiler Pro League. Zonder spelersmakelaar en ex-vicevoorzitter van Standard Luciano D'Onofrio was de overgang van Porto naar Anderlecht niet mogelijk geweest.

  "Zijn sterkte is dat hij veel contacten heeft, zoals met Porto-voorzitter Jorge Nuno Pinto Costa", zegt Herman Van Holsbeeck.

  "Op het moment dat hij belde, realiseerde ik dat de transfer wel eens mogelijk was. Het is de eerste keer dat we een Belgische international konden aantrekken. Dat betekent toch wat."

  "We hadden ook interesse in Toby Alderweireld, maar daar had ik het budget niet voor. Maar als ik zie dat Atletico hem nu uitleent aan Southampton, dan maak ik mij sterk dat ik - met de nodige financiële middelen - ook Alderweireld naar Anderlecht had gehaald."