• home
 • video
 • pas verschenen

  Vlam van Special Olympics is in België aangekomen

  Links de lantaarns, rechts de fakkel op de luchthaven van Zaventem.

  Van 13 tot 20 september vinden in Antwerpen de Special Olympics plaats. Vandaag kwam de olympische vlam vanuit Griekenland aan op de luchthaven van Zaventem. De "vlam van de hoop" begint aan een tocht van 500 km door ons land, naar het voorbeeld van de Olympische en Paralympische Spelen.

  Antwerp is de komende weken het toneel van de Europese Zomerspelen van de Special Olympics. Dat zijn de Olympische Spelen voor personen met een verstandelijke beperking, die per continent georganiseerd worden. Er nemen ongeveer 2.000 sporters deel, die begeleid worden door 1.000 trainers.

  Uittredend premier Elio Di Rupo verwelkomde de vlam in Zaventem en liep samen met enkele atleten en vrijwilligers de eerste kilometers van de fakkeltocht die door 15 steden en gemeenten zal passeren.

  Onder meer het koninklijke paleis, het Europees parlement en de Heizelvlakte worden door de vlam aangedaan. Ook de familie Borlée zal een traject afleggen.

  Met zijn aanwezigheid steunt Di Rupo een van de grootste sportorganisaties aller tijden in ons land: "Ik wil de organisatoren, maar ook alle vrijwilligers en gastfamilies bedanken voor al hun inspanningen om dit bijzondere sportevenement mogelijk te maken. De atleten en hun begeleiders wens ik veel succes."