• home
 • video
 • pas verschenen

  Tinkov: "Vechten in de koers: moet toch kunnen?"

  De flamboyante Oleg Tinkov was tijdens de Tour te gast in "Vive le Vélo".

  Tinkoff-eigenaar Oleg Tinkov begrijpt niet waarom zijn renner Rovny en Brambilla na hun vechtpartij uit de Vuelta zijn gegooid. En Philip Deignan, een ploegmaat van Chris Froome, zegt dat Joaquim Rodriguez, vierde in de stand, hem een klap verkocht.

  Maandag werden Ivan Rovny (Tinkoff) en Gianluca Brambilla (Omega Pharma- Quick Step) uit de Vuelta gegooid, nadat ze op de fiets met elkaar in de clinch waren gegaan.

  Oleg Tinkov vindt de sanctie te zwaar. "Ik vind het niet erg als er op de fiets wat gevochten wordt, zoals in het hockey", laat hij met een tweet weten, met ook nog in drukletters "SHOW" erbij.

  "Af en toe een gevecht tijdens een koers zou het wielrennen leuker om naar te kijken maken. Dat lijkt mij een goed idee", zegt hij ook nog, al is niet meteen duidelijk of hij het meent of een ironische jas aantrekt.

  Deignan: "Rodriguez sloeg mij vol in het gezicht"

  De knokpartij tussen Brambilla en Rovny was blijkbaar niet het eerste handgemeen in deze Vuelta. De Ier Pilip Deignan van Team Sky vertelt in een column voor de Irish Independent over een klap die hij zondag kreeg van Joaquim Rodriguez, de vierde in de stand en een concurrent van Deignans ploegmaat Chris Froome.

  "Op de voorlaatste klim stond ik, met Froome in mijn wiel, op het punt om in het zog van Tinkoff-Saxo te gaan rijden. Dat was blijkbaar niet naar de zin van Rodriguez die me, tegen 50 km per uur, een kwak gaf. Ik liet me niet doen en kwakte terug."

  "We reden voort en plots, uit het niets, draaide Rodriguez zich om en sloeg me recht in mijn gezicht. Mijn lip barstte en ik bleef perplex en razend achter."

  "Gelukkig kon ik de drang onderdrukken om de kleine Spaanse klimmer buiten westen te slaan, omdat ik wist dat zoiets de situatie alleen maar erger zou maken én gevaarlijk zou zijn voor de renners rond ons."

  Deignan zegt ook nog dat Rodriguez maandagochtend op bevel van zijn ploegleider naar de bus van Sky ging om zijn excuses aan te bieden. "Het was een gebaar om aan te geven: "Hey, wat doe je?", verklaarde een woordvoerder van Rodriguez' ploeg Katjoesja het incident. "Hij had niet de intentie om hem te raken."